Att resa berikar den sociala kompetensen

Blyghet och social fobi går ofta hand i hand och det finns ingen knivskarp gräns mellan dessa. En person kan vara blyg i vissa sammanhang medan den vid andra kan visa en social kompetens där det är svårt att förstå att den personen ibland har social fobi. Att bryta invanda mönster är ett bra sätt att övervinna den sociala fobin. Den som befinner sig på samma skola eller arbetsplats hela tiden och alltid har känt sig tillbakadragen där kan ha svårt för att bryta mönstret. Att resa och träffa nya människor är därför ett sätt att skaffa sig social kompetens. Där det inte finns människor som har lärt känna en som blyg och tillbakadragen kan det kännas lättare att öppna sig och bli mer social. Många ger sig ut på långresor utomlands just för att lära känna nya människor. det finns pengar att låna för dig som vill resa och det kan du se som en investering i dig själv och framtiden.

Det behöver inte vara krångligt att låna pengar

Att åka iväg på en längre resa kostar förstås en del men det går att låna till den. Tänk på att göra upp en budget och att du har pengar för att betala månadskostnaderna medan du är borta. För att se vilka möjligheter du har till lån kan du göra en ansökan hos Zmarta. Det här är en tjänst där du gör endast en ansökan men den skickas till ett flertal olika långivare och banker. Processen är väldigt enkel då du endast uppger ditt telefonnummer och sedan kommer du eventuellt att få lämna några kompletterande uppgifter. Därefter dröjer det inte länge innan du har svar ifall lånet är beviljat.

Två backpackers vid ett fruktstånd

Träffa likasinnade

Många yngre åker iväg på långresor utomlands för att upptäcka världen, finna sig själva eller att lära känna nya människor. Om du har modet att resa ensam är chansen som störst att utveckla din sociala kompetens. Det är då det är lättast att få kontakt med andra människor och folk på resa söker ofta kontakt samt att likasinnade gärna söker sig till varandra. Det är inte ovanligt att en ensamresenär helt plötsligt reser i ett sällskap på flera personer. Genom att inte ha några exakt utstakade resmål kan man lätt ändra rutt efter vägen också allt efter de personer man träffar och trivs med.

Många människor vandrar tillsammans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *